Welkom, waar mogen wij u behulpzaam mee zijn ?

Counseling

In deze hectische maatschappij is er weinig tijd voor bezinning. Gewoon eens een uurtje door het bos wandelen en de wind door je haren voelen of lekker eens de tijd nemen om de zon te zien ondergaan in de zee, dat komt er niet meer van.

Eigenlijk zijn de weinige momenten van rust en afstand nemen vaak de ‘georganiseerde’ momenten, zoals vakantie en vrije tijd maar die zijn dan vaak al vol gepland met activiteiten.

Toch is het goed om af en toe eens afstand te nemen van de dagelijkse druk en stil te staan bij wat er belangrijk is in je leven. Doe je alleen maar dingen die je moet doen, of is er ook ruimte voor dingen die je wil doen? Is er een goede balans tussen werk en privé?

Het goede leven is een proces, niet een staat van zijn. Het is een richting, niet een bestemming.
Carl R. Rogers

Ik heb geen zee waar je in kunt turen en in mijn praktijk groeien geen bomen. Dat kan ik je dus niet bieden. Wat ik jou wel kan bieden, is tijd en aandacht. Door middel van gesprekken bied ik je de mogelijkheid om weer zicht te krijgen op datgene dat belangrijk is in jouw leven zodat je zelf kunt bepalen wat je wil behouden en waar je liever afstand van doet.

Bij counseling staat de emotionele kant van bepaalde persoonlijke problemen allereerst centraal. Samen onderzoeken we waar jouw emotionele pijn vandaan komt. Je bekijkt vervolgens wat voor jouw persoonlijke ontwikkeling belangrijk is in het leren omgaan met emoties. Na vaststelling van het emotionele probleem gaan we samen oplossingsgericht werken aan bepaalde doelen. Vanaf dat moment verandert counseling dan ook meer in coaching.

(c) 2024 Life Change