Welkom, waar mogen wij u behulpzaam mee zijn ?

Hoe werkt EFT?

DEZE METHODE WERKT OOK VIA SKYPE OF MESSENGER

Het belangrijkste basisgegeven bij EFT is dat er op een aangegeven volgorde op energiepunten wordt getapt terwijl er geestelijk geconcentreerd wordt op het probleem waar we aan willen werken. Het basis uitgangspunt bij EFT is “Dat alle negatieve emoties worden veroorzaakt door een verstoring van het lichaamsenergiesysteem”. Door het tappen op het moment dat de emotie, en de daardoor opgeroepen energetische verstoring in het lichaam, wordt opgeroepen, wordt deze energieverstoring weer verholpen. Deze procedure kan door de cliënt uitgevoerd worden maar kan ook door de therapeute zelf uitgevoerd worden, al naar gelang de vaardigheid en de emotionele toestand van de cliënt.

Wat is de successcore van deze therapie?

Als leken deze technieken in de vingers hebben dan is dit al succesvol in 50 % van de gevallen dat ze het toepassen. In handen van een professional kan de successcore oplopen tot 80%- 90%.

Waar helpt het bij?

Het lijkt onwaarschijnlijk, maar deze methode is op ontelbare emotionele en fysieke indicaties toe te passen. Wat dat betreft is het een allround lichaam/geest therapie. Om hier enig beeld van te geven werkt EFT sterk op emotionele problematiek als:

  • seksueel misbruik, incest, angsten zoals prikangst, hoogtevrees, spinnenangst, angst voor honden, angst voor clowns of vliegangst, watervrees enz. fobieën, stress, paniekklachten, dwangneurosen, gevoelens van depressie, verlatingsgevoelens, wraak, woede, schaamte, rouw en schuldgevoelens.
  • Overspannenheid, chronische vermoeidheid, perfectionisme, jaloezie, eenzaamheid,
  • Verslavingen zoals roken, snoepen, overgewicht.
  • Leerproblemen bij dyslexie, ADD of ADHD
  • Lichamelijk heeft het enorm veel effect op hoofdpijn, buikpijn, nekpijn, rugklachten, slapeloosheid, psoriasis, allergieën zoals o.a. hooikoorts, obstipatie.
  • In de sport, bij prestatiestress en faalangsten
  • In het bedrijfsleven snel vrij komen van angst voor spreken in het openbaar, opheffen van innerlijke blokkerende overtuigingen ten behoeve van prestatieverbetering.

Zijn de positieve effecten blijvend?

Zo gauw een negatieve emotie van zijn energetisch negatieve lading is ontdaan is het probleem uit de wereld. Mocht dit niet het geval zijn dan is er nog een bijhorend aspect over het hoofd gezien waar nog aandacht en werk aan besteed moet worden. Na de EFT behandelingen kunnen er altijd weer nieuwe negatieve emoties ontstaan. Het leven zal nooit 100% een lolletje zijn. Door stelselmatig EFT hierop te blijven toepassen kunnen ook deze, zodra ze door EFT zijn ‘aangepakt’, uit de wereld geholpen worden. Het is met EFT altijd mogelijk om een voortdurend gevoel van rustig en vrede in jezelf in stand te houden. Op alles wat dit gevoel verstoort is namelijk EFT toe te passen.

Werkt EFT ook wanneer ik er echt sceptisch over ben?

Het zou me eerlijk gezegd verbazen als je direct overtuigd zou zijn van al de beweringen die EFT doet. Het is nogal wat. Als dit waar is waarom lopen dan nog zoveel mensen jaren bij artsen en psychologen? Waarom wordt er dan nog zo enorm veel medicatie geslikt? Waarom zijn nog zo enorm veel mensen ongelukkig terwijl deze techniek nu voor handen is? Wat zou dat niet een enorme kostendaling in de gezondheidszorg tot gevolg kunnen hebben?
Dit zijn allemaal vragen die ikzelf ook heb gehad.Toen ik voor het eerst over EFT hoorde was ongeloof mijn eerste reactie maar mijn tweede reactie was: ” Stel je voor als het zo eenvoudig is?” Vanaf toen heb ik me echt open gesteld voor deze nieuwe ideeën en heb ik ze bij mezelf en cliënten toegepast en het werkte vanaf het begin fenomenaal. Natuurlijk ontmoet ik nu dagelijks aanvankelijk sceptische reacties als ik deze techniek ter sprake breng maar een eerste demonstratie en je eigen ervaring doet dit al snel verdwijnen. Het mooie van EFT is ook dat het werkt ondanks het feit of iemand het gelooft of niet. Het energiesysteem reageert toch wel en in de EFT procedure is een onderdeel ingebouwd dat innerlijke weerstanden, Psychologische Reversal, opheft zodat de techniek toch zijn werk kan doen.

EFT is zonder problemen te gebruiken in combinatie met:

Psychotherapie, hypnotherapie, counseling, coaching, geneeskunde, lichamelijke therapievormen en diverse alternatieve therapievormen.

Sommige dingen kun je niet verder uitleggen, die moet je ervaren.

(c) 2024 Life Change