Welkom, waar mogen wij u behulpzaam mee zijn ?

TIPS VOOR EEN LEEG HOOFD

 1. Wees sportief en beweeg
  Beweeg en doe iedere week aan (duur)sport. Als je dit combineert met de natuur, zoals buiten fietsen of hardlopen heb je dubbel effect. Na een uurtje sporten is je hoofd een stuk leger en heb je veel meer energie.
 2. Begin de dag rustig
  Zorg dat je op tijd opstaat en genoeg tijd hebt voor een gezond ontbijt. Als je je dag haastig begint, neem je dat mee voor de rest van je dag. Start je dag dus rustig. Bijvoorbeeld met Yoga.
 3. Mediteer regelmatig
  De boeddhisten doen het niet voor niets: regelmatig mediteren. Gun jezelf iedere dag minimaal een kwartier helemaal alleen voor jezelf. Er zijn tal van meditatie CD’s die je kunnen begeleiden waardoor het gemakkelijker wordt. Het effect is groot!
 4. Doe alles met aandacht
  Vermijd multi-tasken en doe alles wat je doet met aandacht.
 5. Schrijf alles op wat je moet onthouden
  Maak een lijst van alles wat je nog moet, en schrijf alles op wat je moet onthouden. Alles wat je opschrijft hoef je niet in je hoofd te laten zitten. Dat scheelt. .
 6. Las regelmatig kleine pauzemomenten in
  Gun jezelf tussendoor een paar minuutjes en richt je aandacht een paar minuten op je ademhaling. Rek je regelmatig uit en voel al je spieren.
 7. Ontwikkel je zintuigen
  Gebruik je zintuigen bij alles wat je doet. Doe bijvoorbeeld de afwas af met alle aandacht voor het water aan je handen. Hoe voelt het aan? Wat ruik en zie je als je eet? Kauw op iedere hap en richt  je aandacht op wat je proeft. Het wordt er zoveel leuker en lekkerder van.
 8. Wandel meditatief
  Als je gaat wandelen, in het bos of in de stad, let eens op je voetstappen en op de manier waarop je voeten de grond raken. Richt je aandacht op je voeten en/of op je ademhaling.
 9. Zet je belemmerende gedachten om in ondersteunende gedachten
  Piekeren heeft nog nooit iemand verder geholpen. Heb je last van beren op de weg? Ga op zoek naar ondersteunende gedachten of zoek een coach je die daarbij helpt. Je kunt het!

(c) 2024 Life Change