Welkom, waar mogen wij u behulpzaam mee zijn ?

TIPS OM LOS TE LATEN

 1. Aanvaard
  Wees bereid om de werkelijkheid onder ogen te zien en te aanvaarden. Leg je neer bij wat je niet kunt veranderen. Verzet kost alleen maar energie.
 2. Durf te kiezen
  Durf een keuze te maken en laat je twijfel los. Aan iedere beslissing zit een keerzijde. Dat hoort er nu eenmaal bij. Als je ergens een keuze voor maakt, blijf er dan ook bij en geef alle aandacht aan je keuze.
 3. Blijf positief
  Richt je aandacht op de positieve dingen. Probeer te bedenken wat goed is aan een situatie. Negativiteit vreet energie en brengt je niets.
 4. Geef ruimte aan emoties
  Maak ruimte voor emoties die aandacht vragen. Stop ze niet weg, maar ga er doorheen. Er komt een moment dat alles eruit is en er niets overblijft. Dat geeft ruimte voor iets nieuws.
 5. Accepteer
  Accepteer dat niet altijd alles loopt zoals in de ideale wereld, die bestaat namelijk niet. Dingen gaan nu eenmaal niet altijd zoals jij het zou willen. Als je dit kunt accepteren, gaat loslaten een stuk gemakkelijker.
 6. Geef je verwachtingen op
  Laat de gedachte los: ‘zo moet het zijn’. Geef je verwachtingen op, deze scheppen vaak teleurstellingen. Durf je open te stellen voor wat op je pad komt. Het is misschien wel meer dan je denkt.
 7. Ontwikkel zelfcompassie
  Leer naar jezelf te kijken vanuit een observerende houding, en laat je oordeel over jezelf los. Kijk naar jezelf als naar je beste vriend, met liefde en respect. Je verdient het.

(c) 2024 Life Change